Heippa vaan kaikille :) Vuosi 2013 jo viimeisellä kolmanneksella ja kaikkea mukavaa on mahtunut tähän vuoteen. EI voi ahkeraksi sanoa tämän blogin kirjoittajaa mutta aina voi yrittää parantaa tapansa. Näyttelyissä ollaan jonkin verran käyty pitkin vuotta ja Kiara on pärjännyt ihan hienosti ollen tällä hetkellä rr yhdistyksen top 10 listalla sijalla 7. Afiallakin on mennyt ihan mukavasti ja ihan näyttelykokemusta ollaankin haettu sillä Afia on hitaasti kehittyvää sorttia. RR yhdistyksen erkkarissa Somerolla Afian ridge valittiin näyttelyn parhaimmaksi :D ja siitä saimme olla oikein ylpeitä. Afia sijoittui ison ryhmän neljänneksi. Kiara oli isossa ryhmässä mutta ei sijoittunut. Erittäin mukava päivä erittäin lämminhenkisessä tunnelmassa, auringon paisteessa. Kyllä Rhodekansa osaa :D 

Teimme toukokuussa matkan Budapestiin maailmannäyttelyyn (koirista mukana Kiara ja Afia) omalla autolla ja se oli todella mukava reissu. Meidän ensimmäinen Euroopan reissu ja ajokilometrejäkin tuli ihan mukavasti. Saksa, Tsekki, Slovakia, Unkari, Itävaltaan piipahdus, Tanska ja Ruotsin kautta takaisin kotiin. Kävimme samalla reissulla moikkaamassa Kiaran isää Rodia ja hänen perhettään. Sen verran oli huippureissu että takaisin olisi kiva joskus päästä varsinkin Unkariin, Budapestiin.

Näyttelytreeneissä ollaan käyty pitkin vuotta ihan varmuuden kasvattamisella (lue:emännälle varmuutta) josko sitä uskaltautuisi sinne kehään menemään joskus.

Verijälkeä olemme myös tehneet muutaman kerran ja järjestetty verijälkipäiviä omille kasvateille ja kaverien koirille.

Tottistelua ollaan harrastettu ronttiporukan kanssa Heurekalla ja sisähalli vuoroissa alku vuodesta. Jatkettiin taas harrastusta nyt syksyllä ja sisähalliin taas joulukuussa. Tehdään toki jonkin verran tottistelua kotona ja hihnalenkeillä tulee aina tehtyä jotain pientä. Vapaat lenkit ovat edelleen ne parhaat. Hajujen perässä meno on ihan ykkösjuttu. Tytöt (Nala, Kiara ja Afia) ja joku Kiaran veljistä lähtevät joskus ihan ajohaukun kera jäniksen perään ja saapuvat sitten muutaman hetken päästä takaisin kukin yleensä vuorollaan. SIlmät jotka sädehtivät sen jälkeen voisi loistaa vaikka huoneen ;)) Jokusen kerran on jollakin ollut anturassa haava tai pieni palkeenkieli kun on pitänyt rymytä kovaa vauhtia eteenpäin katsomatta mistä kulkee tai ei kai noi koirat paljoa eteensä katsele kun on ajo päällä. Onneksi ollaan pienillä haavereilla selvitty kop, kop,kop!!

31.8 olimme rr yhdistyksen järjestämässä MH luonnekuvauksessa. Kiaran lisäksi samasta pentueesta oli mukana myös veljet Diego ja Remo. Seuraavana vkl oli Rundu veli myös MH luonnekuvauksessa. Olimme erittäin ylpeitä kaikista teistä.

Kennel Glenholmin kasvattaja Amerikasta Norah Ormerodin saimme iloksemme vieraaksi meille yhden viikon ajaksi nyt syksyllä. Me olemme erittäin iloisia kun saimme hänen kasvattinsa, uroksen Glenaholm Kabo of Uwanja's mukaan  jalostusohjelmaamme. Saimme kuulla paljon tarinoita vuosien varrelta ja niitä jäimme todella kaipaamaan hänen lähdettyä takaisin kotimaahansa. Oikein mukava ja herttainen rouva <3  Kabo asuu Kiaran veljen Dieselin perheessä ja heistä on tullut oikein hyvät kaverit. <3 Isot kiitokset myös meidän puolesta Anitalle ja Akille <3

Kiaran veli Uwanja's Rufus "Rudo".sta tuli isä keväällä. Onneksi olkoon isä Rudolle ja omistajille Bilondalle ja Rosalle <3   6 kaunista ja komeaa pentua syntyi MBwasimban kenneliin. Tapasimme koko katraan pentulaatikossa ja myöhemmin pentutreffeillä Wendyn perheen kotona. Ihanaa oli tavata pennut ja heidän omistajat ja pentueen emä ja muut lauman jäsenet oli myös mukana. Mukava päivä oli ja kiitos siitä ja tarjoiluista Annen perheelle.

Amerikan veli RA on myös isä ja hienosti pärjännyt näyttelyissä. Hän on silver grand champion ja juoksu tittelinkin saanut. Omistaja Kathleen  on innokas näyttelyissä kävijä ja he voittivat yhdessä näyttelyssä best owner /handler  ridgeback Best in show. Ovat saaneet kutsun : to the AKC/Eukanuba National finals in December 2013 in Florida. Peukut pystyssä täällä!!!

Teimme Ruotsiin astutusreissun syyskuussa 27-30.9  Kiaran sulhasen komean maksakuonon Kleverin kotiin. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä <3 astutus oli kahtena päivänä ja hienosti meni kumpaiseltakin. Nyt vaan toivotaan parasta ja pidetään peukut pystyssä. Ultraan ollaan varattu aika ja siitä sitten lisää seuraavassa päivityksessä. Erittäin suuri kiitos Kleverin omistajille Madde ja Kjell että saimme Kleverin Kiaran sulhaseksi.

Tässäpä kait ne "tärkeimmät" tai mitä nyt tällä hetkellä mieleen tuli. Hyvää viikonloppua kaikille ja nautinnollisia lenkkejä nelijalkaisten kanssa.