On pitkä aika viime päivityksestä. Tai kirjoitin kerran pitkän sepustuksen tapahtumista ja olin valmis enkä muistanut tallentaa sitä niin kaikki meni enkä viitsinyt harmistuksissani uudestaan alkaa kirjoittamaan. 
No tässäpä jotain:

Olemme reissanneet pitkiä automatkoja kesällä ja hienosti on mennyt pikku Afituksellakin automatkat.
Herttainen pikkuinen se on. Pitää äiskän vireessä ja sisko Kiara saa olla enemmän rauhassa. Kirppu ei vaan aina välitä sen touhuiluista. Se aikuistui kertaheitolla Afian syntymän jälkeen. Toki sen jälkeen alkoi juoksut (jotka oli vasta toiset) ja vähän "apeana" Kirppuli oli. Ei löytynyt sellaista Kirppumaista virtaa. Leikkii  kyllä onneksi ihan kunnolla välillä. Kirppu on enemmän sellainen "metsästys" koira. tykkää juoksennella metsässä ja ottaa hajuja. Mamman kanssa joskus innostuu touhottamaan. Veljien ja kamujen kanssa Afitus on saanut painiskella ja touhottaa.

Afia on melkein alusta saakka syönyt nappularuoan kuivana. Ei vaan tykännyt vesi/ piimänappula jauhelihaseoksesta. Kennelrehun autosta tilataan kalkkunaa, broileria, sianlihaa ja erilaisia luita ovat saaneet kaikki. Broilerin siipiä myös. Hirvenlihaa myös annettu ja siitä tykkäävät kuin hullut puurosta. Kaikki annetaan raakana. Lohiöljyä lisätään myös ja vaihdellen rypiöljyä. Musti& Mirrissä on hyviä ruokapötköjä joita kanssa käytetään välillä. Murren murkinassa on kaikkea hyvää kanssa joita tulee myös käytettyä. Vihannesmössöjä teen myös. Merileväjauhetta ja valkosipulirouhetta saavat mutta aika harvoin. Nappularuokaa Acanaa isommille ja Orijen Afitukselle. Vaihdetaan takaisin Acanalle myös Afitus.

Kiara ja Rundu sisarukset valioituivat Suomen muotovalioiksi FI MVA nyt elokuussa. Upea hetki smiley ei voi muuta sanoa. Oikein paljon onnea vielä tätäkin kautta Pauliina perh. ja handleri Niina. Suuret kiitokset meidän tyttärelle Kirpun handlauksesta.

Kesä mentiin aika hiljaiseloa harrastusten kanssa. Nyt ollaan käyty tottistelemassa ja hakuilemassa ja tehty verijälkeä. Olisi tarkoitus alkaa juoksemaan Kirpun kanssa kun tuli ostettua uudet juoksulenkkarit. Nala ei ole vieläkään päässyt eroon kaikista raskauskiloista. Afia kun on sellainen että lähtee tarkastamaan isompien kipot (kun ne on jo syöneet) niin sillä välin Nala käy hotkaisemassa Afian ruoan loppuun ja penturuoka onkin vähän energiapitoisempaa. Pitäisi olla vahdissa vieressä ettei pääsisi syömään ja näin ollaan tehtykin. Nalalta ollaan vähennetty ruoka-annosta ja lisätty liikuntaa jotta saisimme sen taas omaan kuosiinsa. Huomaa koirasta kun paino alkaa tippumaan niin on pirtsakampikin.

Odotetaan tulevaa metsälintureissua keski suomeen. Ihanaa kävellä metsässä ja nauttia luonnonrauhasta ja katsella koirien menoa siellä ja ehkä saalista voisi tulla. Puolukoita olisi kiva saada myös talvisyötäväksi jogurtin kanssa ja hillona hirvipaistin kera, NAM !!

Tulevana vkl mennään RR erkkariin jossa on 85 koiraa. Kiva päivä tiedossa kun tapaa tuttuja ja näkee rontteja pennuista veteraaneihin Vetskut on niin liikuttavia.