Vauhti ja ääni on melkoinen kun 8 innokasta ja uteliasta pistää leikit pystyyn niin sisällä tai ulkona. Onneksi on tuonkokoinen piha mikä meillä on, että pääsevät peuhaamaan ja tutkimaan paikkoja. Pallon perässä on kiva mennä ja sit pitää vähän retuuttaa ( jos on löysä pallo) kun kiinni saa. Kroppa täysin mukana leikin tiimellyksessä. Pentujen tassut, ne isot, ihanat ja hellyyttävät kun kämmenellä pitää ja silittää vielä niitä pehmosia anturoita.

Pennut ovat nukkuneet ainoastaan yöunet pentuhuoneessa. Laumaeläin nauttii olostaan muun perheen ja normaalien elämänäänien parissa. Syliin punkeevat heti kun istahtaa lattialle. Hampaat pitää testata joka paikkaan.. se ei aina ole niin mukavaa. Nojatuolin ja sohvan reunuksia ovat jo hiukan testanneet...ei muuta kuin iso läjä purutikkuja lattialle niin huomio kiinnittyy muualle.

Aivan ihanaa kun on käynyt paljon koiravieraita pentuja katsomassa. Tulevia pennunomistajia, Nalan sisarusten omistajia,  ystäviä, lasten kavereita ja naapurin lapsia. Kahvit tai teet pistetään aina porisemaan vieraille eli tervetuloa kyläilemään.

Siskoni koira sheltti Milo kävi tutustumassa pentuihin keskiviikkona. Pienen ihmetyksen jälkeen jokainen pentu kävi haistelemassa Miloa. Muutama kokeili jo haastaa leikkiin. Milo innostui myös haastamaan leikkiin. 4 pentua painui maate ja 4 pentua hyöri Milon luona. Hyvin sujui tutustuminen. Kiitos Anne ja Milo kun kävitte tutustuttumassa pentuihin.

Nala on lopettanut imettämisen kokonaan. Ruokamäärä on tiputettu kolmannekseen siitä mitä sai imetyksen aikaan. Hienosti hän on jaksanut lapsilleen maitoa antaa vaikka nisähaavoja on ollut jonkin verran. Bebanthen on ihan must rasva niiden korjaamiseen. Pari päivää sitten kun annoin Nalalle ruoan ja hän meni pentusten luokse ja muutama pentu yritti alkaa imemään nisiä niin Nala otti ja antoi ruokansa ylen "rönttö" matolle ja siitä penskat saivat ylimääräisen aterian.......Se on näköjään emän oma keino siirtää huomio ei toivotusta asiasta muualle, fiksua toimintaa.

Käyttäytymissääntöjä Nala opettaa pennuilleen....jos joku vähän hanttiin pistää emälle.... emä opettaa niin kauan että menee perille. Tulipahan sekin asia seurattua alusta loppuun. Oikeastaan eilen näin ensimmäisen kerran kun Nala leikki kunnolla pentujen kanssa. Videokamera äkkiä pentuhuoneesta, että kerkesi vähän edes kuvaamaan. Enpä ole tosi pitkään aikaan nähnyt Nala mammaa noin pirteenä ja vauhdikkaana. Pentujen kanssa leikkiessä.... se pieni Nala lapsonen tuli esiin elävä tv on paljon parempi kuin laatikko tv. Hellyyttävää kun emä kirputtaa vauvojaan.

Kiitos Virvelle eläinlääkäripalveluista :) On se hienoa palvelua että saa eläinlääkärin kotiin tarkastamaan ja siruttamaan pennut.

Pennut on rekisteröity ( kunhan kennelnnimi on hyväksytty  FCI.ssä niin nimeen lisätään toivottavasti se 1. vaihtoehto eli Uwanja's) ja tässä pentujen nimet: Lumikki Ruby "Kiara" ja seitsemän komeaa kääpiötä Rundu, Rudolf, Rufus,Remo, Rock, Raatum, Ribbing. 

Niin se vaan lähestyy..... kasvattajan haikein hetki.... luopua noista taaperoista.....aikansa kutakin vaikka tiukkaa tekee....upeisiin koteihin pääsevät..... ja näkeehän heitä vielä vaikka kuinka monta kertaa..... ihania penskoja